K nejočekávanějším koncertům festivalu, který pořádá Český národní symfonický orchestr (ČNSO), pak 15. července patří Musica Assoluta Ennia Moriconeho, který s ČNSO spolupracuje devátý rok. Loni v září ČNSO absolvoval s Morriconem pokračování evropského turné 60 Years of Music. Morricone před dvěma lety získal svého prvního Oscara za nejlepší hudbu. Akademici vybrali jako nejlepší jeho doprovod k filmu Osm hrozných režiséra Quentina Tarantina. Na jejím vzniku se také podíleli právě členové ČNSO.

Americké filmové standardy do Obecního domu na Prague Proms přiveze Monica Manciniová, která byla za svou tvorbu dvakrát nominována na cenu Grammy a spolupracovala jak s Plácidem Domingem nebo s Quincy Jonesem, tak s Michaelem Jacksonem. Mimo jiné zazpívá skladby svého otce, držitele čtyř Oscarů, Henryho Manciniho, včetně Moon River z filmu Snídaně u Tiffanyho.

S ČNSO během letošního festivalu vystoupí také legendární hudebník Chick Corea, švédský trombonista a dirigent Christian Lindberg nebo rakouský žesťový septet Mnozil Brass.

Prague Proms pořádá ČNSO od roku 2005. Uplynulých 13 ročníků navštívilo víc než 100.000 diváků a vystoupily na něm světové i domácí hvězdy hudby různých žánrů. Více informací se nachází na www.pragueproms.cz.