"O předpokládaném vyjádření protestu, vzhledem k charakteru hry, jsem věděl. Forma protestu ale odpovídá 'slušným' lidem a Pernicovi. Co jiného se dá jiného od nich čekat," napsal Vokřál ČTK v textové zprávě. Boxer Zdeněk Pernica je předsedou hnutí.

"Je to smutné sbírání bodů do voleb. Spíš k pláči," doplnil Vokřál.

Náměstek primátora pro kulturu Matěj Hollan (Žít Brno) je rád, že brněnské zastupitelstvo ani rada do dramaturgie festivalu Divadelní svět nakonec nesáhly, ačkoliv byly návrhy hru stáhnout. "Politici nejsou v demokracii od toho, aby určovali dramaturgii divadel, další dění se dalo očekávat. Myslím, že na včerejšek (sobotu) si každý udělal názor," uvedl Hollan. Pozornost veřejnosti by se podle něj měla směrovat spíš na festival Re:publika, který začal v sobotu a oslavuje 100 let obnovené státnosti.

Slušní lidé dlouhodobě kritizují politiku nynější koalice na magistrátu v čele s Vokřálem. Na podzim se hnutí chce účastnit komunálních voleb.

"Nechceme, aby se podobné provokace v Brně v budoucnu konaly. A naše reakce bude ještě důraznější. Nechceme, aby se podobné prasárny platily z našich daní. Vždyť nemusíte být věřící, a pokud nejste úchyl, je Vám z takového 'představeni' zle," napsalo dnes hnutí na své facebookové stránce.

Představení Naše násilí a vaše násilí provokativní formou poukazuje na vztah Západu k blízkovýchodním zemím. V jedné ze scén herec s trnovou korunou znásilňuje muslimku. Inscenace lublaňského divadla v režii Chorvata Olivera Frljiče byla součástí festivalu, který pořádá Národní divadlo Brno, příspěvková organizace magistrátu.