"Diváci ještě mohou stihnout všechny inscenace repertoáru, protože všechny ještě alespoň jednou hrajeme. Dále bych chtěl upozornit na červnovou premiéru Vítězné svině souboru Buchty a loutky a poslední premiérou bude premiéra Kafkárium v podání Hereckého studia Švandova divadla," uvedl Hrbek.

Rekonstrukce se bude týkat jevištní technologie, jeviště a fasády. Před divadlem se objeví také informační LED obrazovky. Třicetimilionová rekonstrukce bude hrazena z vytvořeného fondu. Švandovo divadlo na Smíchově je příspěvkovou organizací hlavního města Prahy. "Rekonstrukce nebude znamenat ohrožení příští divadelní sezony, většina oprav zůstane skryta očím diváků," uvedl Hrbek.

Do USA soubor odjede na pozvání českého velvyslanectví. Mimo jiné se zúčastní akcí ke 100. výročí vzniku Československa. Ve Washingtonu se představí 18. až 23. září, poté se přesune do New Yorku. Americkým divákům nabídnou svůj současný repertoár. "Herci už půl roku zkouší dialogy v angličtině," podotkl Hrbek.

Inscenace Úklady a láska bude pátou premiérou Švandova divadla v této sezoně. Zahájilo ji konfrontační drama Lámání chleba v režii Doda Gombára. Josef Holcman svoji divadelní hru napsal přímo pro Švandovo divadlo. Pozornost vzbudila i Natálie Kocábová s komedií Pohřeb až zítra. Další premiérou byla klasika Oscara Wildea o kráse a jejím stárnoucím odlesku Obraz Doriana Graye v režii Martiny Kinské. Letos v dubnu uvedli provokativní autorskou inscenaci herců smíchovské scény Kauza pražské kavárny pod vedením Jacoba Erftemeijera.

Návštěvnost Švandova divadla se v této sezoně pohybovala kolem 95 procent. "Náš repertoár máme rozdělený na komedie a drama. Nejoblíbenější komedií je dlouhodobě Kdo je tady ředitel?, která bude mít v příští sezoně na svém kontě čtyři stovky repríz, mezi dramaty je nejčastěji uváděn Hamlet v režii Daniela Špinara, který se už hrál stokrát," dodal Hrbek.

Daniel Hrbek jako herec začínal v Severomoravském divadle v Šumperku a následně v Moravském divadle v rodné Olomouci. Poté byl přijat na DAMU, kde absolvoval v oboru herectví a v oboru režie. V roce 2006 uzavřel doktorandské studium v oboru teorie divadla na pražské DAMU. Později zvítězil v konkurzu na ředitele Divadla Labyrint (dnešní Švandovo divadlo). Jako divadelní režisér uvedl na smíchovský repertoár například vlastní inscenaci Krakatit podle románu Karla Čapka. Mezinárodní úspěch v Londýně, Bruselu i v New Yorku sklidila jeho inscenace The Good and The True, s níž hostoval na prestižní divadelní scéně DR 2 na off-Broadwayi.