Letošní rozpočet filharmonie je 37 milionů korun, z toho Plzeň jako zakladatel přispěla 15,3 milionu, Plzeňský kraj 8,64 milionu a ministerstvo kultury dva miliony korun. Zbytek musí filharmonie získat vlastní činností. Kromě koncertů a nahrávání vážné hudby se filharmonici zapojili i do dalších projektů. Několik let se například v ČR i v zahraničí podílejí na komerčních koncertech živé hudby hrané při projekcích filmů. V minulosti tak například hráli původní filmovou hudbu k snímku Pán prstenů či Piráti z Karibiku. "V roce 2017 jsme měli téměř 45procentní soběstačnost, což je asi nejvyšší soběstačnost mezi filharmoniemi a symfonickými orchestry v ČR," uvedla Kavalová.

Do nové sezony nastoupí filharmonie s novým šéfdirigentem. Tomáše Braunera vystřídá belgický dirigent Ronald Zollman, který se netají vzhledem ke svým československým předkům vztahem k české hudbě. V dramaturgii koncertů by jí proto chtěl dát prostor. Filharmonie uvede jak slavná, tak méně známá díla či úpravy skladeb. Posluchači se tak mohou těšit například na Biblické písně Antonína Dvořáka či Smetanův smyčcový kvartet Z mého života v úpravě pro orchestr.

Filharmonie už několik let pořádá čtyři abonentní řady - klasické A a B, mezižánrovou C a dětskou D, celkem je v nich 20 koncertů. "Máme tam celou řadu významných českých a zahraničních sólistů, které jsme se snažili rovnoměrně umístit do řad tak, aby si mohli posluchači vybrat," řekla Kavalová. V řadě C, která jde napříč žánry, filharmonie nabídne vystoupení Clarinet Factory, Jiřího Stivína a členů jeho rodiny či Balkansambel. V projektu Československo 100 filharmonie už letos uvedla ve spolupráci s Ústavem pro studium totalitních režimů koncert k únoru 1948, v příští koncertní sezoně to bude koncert k Mnichovu 1938.