Letošní dvacátý ročník ještě plánovaná oprava chrámu neovlivní. V prostorách chrámu svaté Markéty vystoupí 7. srpna pěvkyně Michala Šrůmová a Lucie Hilscherová v doprovodu komorního orchestru Czech Virtuosi.

Už 4. srpna festival zahájí trojice tenoristů Aleš Briscein, Tomáš Juhás a Philipp Kapeller. V parku jaroměřického zámku zazní Vltava Bedřicha Smetany nebo výběr scén z Prodané nevěsty a Rusalky. O závěrečný koncert 18. srpna se postarají slovenští sólisté, Český filharmonický soubor Brno a Moravská filharmonie Olomouc dirigovaná Jakubem Kleckerem.

Po šesti letech se na festival vrátí Miroslav Žbirka s Moravskou filharmonií Olomouc. "Program byl uvedený v roce 2012, ale dramaturgie koncertu je dnes obměněná," řekl Kocurek. Největšími lákadly letošního ročníku podle něho bude i závěrečný koncert následovaný taneční light show Paprsky štěstí nebo koncert Tomáše Kluse ve Valči 8. srpna.

Festival každoročně navštíví asi 6000 lidí. Letošní Dvorského festival nabídne deset koncertů v tradičních místech, kterými jsou kromě jaroměřického zámku, zahrady a chrámu také zámky v nedaleké Valči a Dukovanech a pivovar v Dalešicích.