Úvodní večer 7. ročníku festivalu nabídl řadu Wallfischových melodií známých ze scifi Blade Runner 2049, hororu To nebo válečného dramatu Dunkerk. Zahajovací koncert byl koncipovaný nejen jako symfonická pocta Wallfischovi, ale i Hansi Zimmerovi a jeho dalšímu žákovi Lornemu Balfeovi. Mimo jiné zazněla Zimmerova hudba k filmům Počátek, Tenká červená linie, Gladiátor, Interstellar, Poslední samuraj nebo Šifra mistra Leonarda. Kromě zvuku klasického symfonického tělesa ve Foru Karlín posluchači slyšeli i elektronické prvky a efekty, zejména při uvedení hudby z filmu Blade Runner 2049.

O festival je velký zájem. Jeho ředitel Nikola Bojčev dnes před koncertem upozornil na páteční odpolední přidané představení dua Two Steps From Hell.

Kromě Wallfischovy hudby představí 21. dubna na festivalu tvorbu skladatele Clinta Mansella v premiéře jeho symfonického koncertu pod názvem Clint Mansell Symphonic. Závěrečné True Stories Gala nabídne 22. dubna v Rudolfinu melodie z filmů, které jsou založené na skutečných událostech. Do programu závěrečného koncertu pořadatelé zařadili poctu islandskému skladateli Jóhannu Jóhannssonovi, který na začátku února nečekaně zemřel ve věku 48 let. Zazní jeho hudba z oscarového filmu Teorie všeho. Vystoupí Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou Čuheie Iwasakiho.

"Teorie všeho patří mezi geniální díla po herecké i hudební stránce. Mrzí mě, že skladbu z tohoto filmu nemůžeme uvést raději za přítomnosti skladatele," uvedl před časem Bojčev. "Určitě se k práci Jóhanna Jóhannssona v budoucnu vrátíme opakovaně. Jeho tvorba je revoluční," dodal.

Program festivalu zahrne vedle koncertů panelové diskuse s hosty a workshopy. Více informací je na www.filmmusicprague.com.

Film Music Prague každoročně přiváží do metropole netradiční hollywoodské projekty za účasti hostů, zejména skladatelů. Hvězdou předloňského ročníku byl britský skladatel David Arnold, autor hudby ke čtyřem bondovkám a velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti nebo Godzilla. Loňský ročník zahájil v Paláci Žofín držitel Grammy a Zlatého glóbu Craig Armstrong.