"Už v době, kdy byla Libuše moji studentkou na FAMU jsem cítil takovou vzájemnost, protože také pochází z malého městečka. Při sledování filmu jsem si uvědomil, do jaké míry je citlivá a empatická. Chtěli jsme udělat film, který bude nejen o mně, ale hlavně o lidech, s kterými se potkávám," uvedl Štreit.

Dokument Na tělo ukazuje rodinné zázemí vsetínského rodáka i to, jak zachycoval realisticky obraz vesnice včetně sakrálních témat často kombinovaných se symboly socialismu. Rudinská využila i dokumenty přibližující Štreitovu účast na nepovolené výstavě neoficiálních výtvarných umělců v roce 1982. Štreit byl v té době sledován Státní bezpečností, vzat do vazby a odsouzen k podmíněnému trestu za údajné hanobení republiky a jejího představitele. Poté mu komunistický systém neumožnil pedagogickou činnost.

Téma vesnice patří k dlouhodobým zájmům jednasedmdesátiletého Štreita. Film Na tělo ukazuje i další témata, kterým se věnuje - léčení prostaty, práci horníků nebo život bezdomovců a lidí na okraji společnosti. "Posláním umělce je poukazovat na problémy, vyřešit je mají politici," říká v dokumentu Štreit, který každé léto organizuje výstavní expozice na hradě Sovinec.

Štreit má za sebou téměř 1300 samostatných výstav a vydal pět desítek fotografických knih. Loni za svoji uměleckou i společenskou činnost obdržel Cenu primátora města Olomouce. V dokumentování vesnického života na severu Moravy pokračují jeho studenti z Institutu tvůrčí fotografie v Opavě.

Dokumentaristka a režisérka Rudinská vystudovala fotografii na FAMU a velkou část vlastní tvorby věnovala natáčení dokumentů z exotických destinací ve spolupráci s Jaromírem Štetinou. V rámci filmového festivalu Jihlava 2008 byl uveden její snímek Uloupené mateřství, který se věnuje tématu sterilizace romských žen v bývalém Československu. Také na sebe upozornila snímkem Můj otec George Voskovec o životě a kariéře českého umělce v USA.