Dva pracovníci PwC budou stát každý na jednom okraji jeviště. Ověří, zda celebrita, která se chystá vyjít na pódium losangeleského Dolby Theatre a oznámit jméno vítěze, má správnou obálku. Jejich třetí kolega bude nově sedět v kontrolní místnosti s producenty show. K dispozici bude mít kompletní sadu obálek se jmény vítězů. Jejich seznam bude znát zpaměti jako jakousi pojistku. Tato trojice se bude účastnit zkoušek a nacvičovat, jak postupovat v případě záměny obálek.

Během slavnostního večera nebudou zaměstnanci PwC smět používat mobilní telefony nebo prodlévat na sociálních sítích, aby se plně soustředili. Pracovníci firmy totiž na loňském ceremoniálu těsně před předáním špatné obálky tweetovali a pořizovali si selfie, připomínají americká média.

Závěr oscarové slavnosti skončil loni v únoru nečekaným pozdvižením, když herci Warren Beatty a Faye Dunawayová, kteří vyhlašovali vítěze kategorie nejlepší film, oznámili, že jím je La La Land, i když ve skutečnosti vyhrál Moonlight. Dostali špatnou obálku, společnost chybu uznala.

Prestižní zlaté sošky rozdá americká filmová akademie 4. března. V úterý byly oznámeny nominace, nejvíce jich připadlo snímku Tvář vody mexického režiséra Guillerma del Toro. Film z dob studené války z prostředí tajné americké laboratoře, v níž se rozvine vztah mezi zkoumaným obojživelným monstrem a němou vrátnou, jich získal třináct. Druhým nejúspěšnějším filmem co do počtu nominací je válečné drama Dunkerk, které jich získalo osm, a film Tři billboardy kousek za Ebbingem, který má šanci na Oscara v sedmi kategoriích.