Komedie je podle něj plná ironie, hluboko v sobě však prý skrývá i zásadní společenský problém. "Rodiče dětí se dělí na dvě skupiny. Jedna má pocit, že by měla vzhledem ke školství mluvit do všeho a ta druhá má pocit, že to není jejich problém a že to je celé záležitostí školy, případně státu. Ta hra nádherně dokumentuje, jak to bez spolupráce rodičů, dětí a učitelů nikdy nemůže fungovat. Jak je systém křehký a vlastně velice složitý," uvedl Zetel.

Pětice rodičů v inscenaci vyzve třídní učitelku svých dětí, aby se třídnictví vzdala. Výuce prý chybí koncept, atmosféru ve třídě považují za špatnou, žáci mají údajně z učitelky strach. Učitelka Milerová však nechce dát svou kůži lacino. "Najednou začnou gradovat malé a větší konflikty. Nejenom mezi rodiči a učitelkou, ale také mezi jednotlivými rodiči navzájem. Ta zápletka se několikrát prudce změní a hra má velmi vtipnou a nečekanou pointu," sdělil Josef Kubáník, který ztvární jednoho z rodičů.

Komedii uvedou divadelníci ve školní třídě, i proto, že je inscenace součástí dramaturgického cyklu SLoffÁCKÉ DIVADLO. Klade si za cíl oslovit diváky, pro které není návštěva tradiční divadelní budovy pravidelným zvykem, ale jimž může předkládané téma něco říct. "Hrajeme za plného osvětlení. Bariéra světla a tmy, kdy je divák jaksi v bezpečí, tady nebude. Diváci sedí půl metru od herců. Sám se těším na to, jak ta interakce bude působit. Pokud by se nedejbože někdo nudil, tak si toho v tomto prostoru nelze nevšimnout," řekl Zetel.

Ještě před premiérovým uvedením hry je už vyprodáno 16 jejích repríz. "Vypadá to, že budeme hrát dvakrát denně. Ten zájem je obrovský, což nás těší, ale zároveň trošku zaráží, protože tu komedii ještě nikdo neviděl," uvedl Kubáník, podle kterého se do třídy vejde zhruba 50 sedících diváků.

Kromě něj se v nové komedii představí Jitka Hlaváčová, Pavlína Hejcmanová, Tereza Novotná, Irena Vacková a Petr Čagánek. Inscenaci Úča musí pryč! už v minulosti uvedlo pražské Divadlo Verze a také Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích.