Snímek Star Wars: Poslední z Jediů, který natočil režisér Rian Johnson, je po prvních třech dnech v Severní Americe jasnou jedničkou v žebříčku návštěvnosti. Druhý je rodinný animovaný film Ferdinand o přátelství malé holčičky a velkého býka. Jeho tržby jsou přitom řádově nižší než hlavní kasovní trhák; po třech dnech má v Severní Americe na kontě 13 milionů dolarů. Také třetí příčka patří animovanému snímku. Film Coco z produkce Pixar vydělal deset milionů dolarů.

Poslední epizoda Hvězdných válek je se stopáží 152 minut vůbec nejdelší z celé hvězdné série. Královnu Leiu si v něm naposledy zahrála Carrie Fisherová, která zemřela před rokem ve věku 60 let.

Skupina Disney mezitím oznámila, že chystá "zcela novou trilogii" Star Wars. Ještě předtím však má být v roce 2019 uvedena do kin devátá epizoda.

Osmý díl ságy Star Wars s podtitulem Poslední z Jediů se tradičně odehrává "před dávnými časy v předaleké galaxii".

Diváci se opět setkávají se známými postavami z předchozích dílů, jako jsou Chewie, droidi C-3PO a R2-D2. Na scénu se vrací i Luke Skywalker (Mark Hamill), který se v předchozím díle z roku 2015 objevil jen krátce. Výrazné role v osmém pokračování mají zběh z jednotek stormtrooperů Finn (John Boyega) a jeden z hlavních "záporáků" Kyl Ren (Adam Driver).

Snímek, v němž ani tentokrát nechybí vesmírné střety, pozemní bitvy mechanizovaných armád a souboje se světelnými meči, mimo jiné ukazuje, že zlo ani dobro nejsou černobílé.