V článku, který zveřejnil list The New York Times, jednapadesátiletá Hayeková popisuje své trpké zkušenosti s Weinsteinem z roku 2002 při natáčení filmu Frida, věnovanému životu mexické malířky Fridy Kahlo. Svého utiskovatele označuje za "obludu". Weinstein, jehož tehdejší společnost Miramax film produkovala, prý Hayekovou pronásledoval v hotelích, nabízel jí společné sprchování, orální sex nebo masáž.

Každé odmítnutí přivádělo Weinsteina k zuřivosti, píše herečka. "V jeho očích jsem nebyla umělkyně ani člověk, byla jsem věc, pouhé tělo," vzpomíná Hayeková.

Dokončení filmu Frida Weinstein podmínil natočením lesbické scény, při níž bude Hayeková nahá. Žádné diskuse prý nepřipouštěl a Hayeková se musela podvolit. "Poprvé a naposled v kariéře jsem se nervově zhroutila, celá jsem se třásla a propukla jsem v nezadržitelný pláč," píše Hayeková.

Weinstein podle Hayekové nechtěl film Frida pustit do kin, souhlasil nakonec na naléhání Hayekové a režisérky Julie Taymorové. Film ve světě vydělal 56,3 milionu dolarů (přes 1,2 miliardy korun) a ze šesti oskarových nominací dvě ocenění získal.

"Věřím, že když přidám svůj hlas k těm, které promluvily, pomohu vysvětlit, proč je to tak těžké a proč mnohé z nás tak dlouho čekaly. Muži sexuálně útočí, protože mohou. Ženy o tom dnes mluví, protože v této nové době nakonec také mohou," končí svou výpověď Hayeková.