Výběr současných umělců a fotografů, kteří se ve své tvorbě běžně nezabývají architekturou, dokumentuje vzdělávací zařízení, muzea nebo parky Projektilu různorodě. Společně se ale snaží odstranit konvence architektonické fotografie prezentující efektní prázdné formy. Svůj pohled na domy studia Projektil představují třeba Jiří Thýn a Anežka Hošková (Centrum ekologických aktivit Sluňákov), Václav Tvarůžka a Michal Pěchouček (Městská knihovna a kulturní centrum Vozovna Praha), Libuše Jarcovjáková a David Krňanský (Národní technická knihovna) nebo Hana Knížová a Eva Koťátková (ZŠ a ZUŠ Líbeznice).

Ateliér Projektil architekti založili v roce 2002 mladí architekti Roman Brychta, Adam Halíř, Ondřej Hofmeister a Petr Lešek. Projektil tvoří úspornou, vstřícnou a svěží architekturu znalou tradice, inovativní typologie a technologie. Razí spojení současného umění, designu, architektury a krajiny. Ke spolupráci zvou zkušené i mladé tvůrce.

Ateliér je nositelem několik významných cen. Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové dostala ceny v soutěži Grand prix architektů 2009 a Stavba roku 2009, Národní technická knihovna v Praze dostala o rok později hlavní cenu Grand prix architektů a mimo jiné také ocenění Klubu za starou Prahu za nejlepší novostavbu v historickém prostředí. Oceňované je i Centrum ekologických aktivit v Horce nad Moravou u Olomouce.