Ledové sochy se tvoří z 20 kusů ledových bloků o celkové hmotnosti více než 1600 kilogramů a vytvářejí je dvoučlenné týmy. Díky izolované hale a ledu z mrazíren nejsou pořadatelé závislí na počasí.

V pátek se vyhlásí nejlepší sochy z pohledu odborníků, v sobotu budou známy výsledky divácké soutěže, program pro veřejnost začne v 10:00. "Opět bude pro diváky připraven na focení atraktivní Ledový trůn a přání plnící Aladinova lampa. Navíc bude galerie ozvučená a osvětlená scénickými světly," uvedl Hrabal. V areálu rožnovského Kempu Sport bude připravena také výstava soch a obrazů výtvarníků, kteří se zúčastní sympozia, a výstava nazvaná O vodě. Nebudou chybět ani fotografie mapující předchozí ročníky sochařského sympozia. Již sedmým rokem budou moci ledové sochy z menších bloků tvořit také školní týmy.

V dosavadních ročnících bylo vytvořeno přes 200 soch, na jejichž tvorbě se podílelo přes 120 profesionálních výtvarníků z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska a Bulharska. Akci dosud navštívilo asi 170.000 lidí.

Akce se před několika lety přestěhovala z nedalekých Pusteven do Rožnova. Na Pustevnách se však koná podobná akce jiných organizátorů, ledové sochy tam budou k vidění od 6. do 21. ledna příštího roku.