"Výstava nabízí výběr filmových plakátů z našich sbírkových fondů, kde máme tři tisíce plakátů, z toho čtyři stovky takzvaných nudlí," uvedla Strnadová.

"Nudle" je formou filmového plakátu s rozměry 30 centimetrů na šířku a 100 centimetrů na výšku. Masově se rozšířil po vzniku zvukového filmu na počátku třicátých let 20. století. Popularitě plakátů pomohla také rychle se rozšiřující technologie levného ofsetového tisku. Jejich charakteristickým rysem byla skládanka z několika obrazů či postav, doplňovaná velkými plochami výrazných barev. "Tyto dobové filmové plakáty, které tehdejší odborná veřejnost nepřijala po umělecké stránce, byly především skvělými reklamními produkty. Kouzlo a jistou naivitu těchto plakátů obdivujeme teprve v dnešní době," řekl autor výstavy Jindřich Čeladín.

Na plakátech nebyli pouze slavní čeští herci jako Vlasta Burian, Antonie Nedošinská nebo Jindřich Plachta, ale i tehdejší americké herecké hvězdy, jakými byli Shirley Templeová či Clark Gable. Na plakátech byli zastoupeni také známí německojazyční herci jako například Hans Moser.

Součástí expozice s názvem Český filmový plakát 1931-1948 jsou také programy kin a promítání krátkých ukázek z filmů Tři vejce do skla, Jánošík, Muži v offsidu, Pohádka máje a To byl český muzikant. Časové vymezení výstavy je od počátků zvukové éry filmu až po dokončení zestátnění československé kinematografie v roce 1948.