Pavilon má rozměry 200 krát 80 metrů, do hlediště se vejde 1000 lidí. "Zvuková zkouška dopadla dobře," ujistil režisér Jiří Heřman, který nedávno, stejně jako Ivanović, dostal za brněnské nastudování opery Láska na dálku Cenu Divadelních novin.

Prostor pavilonu je podle Heřmana výjimečný a přinese divákům mimořádný zážitek. "Nejsme zde limitováni oponou ani jevištním kukátkem, mezi hledištěm a jevištěm není žádná propast, pohled diváka je vedený přímo do rozlehlého prostoru, ve kterém se odehrává něco, co přesahuje čas," popsal Heřman.

Gounodova opera z roku 1859 patří k mnoha verzím a zpracováním faustovského příběhu. Hlavní hrdinkou je Markéta, která na rozdíl od Fausta dojde spasení a unikne moci ďábla. To důležité se v Heřmanově koncepci čím dál více odehrává v Markétině mysli.

Markétu ztvární Pavla Vykopalová v alternaci s Kateřinou Kněžíkovou, jako Faust se představí José Manuel a Luciano Mastro. Úlohy Mefistofela se zhostí Jan Šťáva v alternaci s Davidem Nyklem a Ondrejem Mrázem.

Podle Štávy se pěvci musejí vypořádat s francouzštinou. "Pro slovanský hlasový základ to nejde do pusy úplně snadno, oproti ruštině, ale i němčině nebo italštině. Moc se mi to líbí, ale učí se to blbě, to můžu říct úplně naplno," řekl Šťáva s nadsázkou.

Divadlo bude v této sezoně uvádět inscenaci pouze ve dvou blocích - v prosinci 2017 a květnu 2018. Po skončení rekonstrukce Janáčkova divadla se tvůrčí tým pokusí přenést operu na standardní jeviště.