Příběh vypráví o deseti lidech, kteří se navzájem neznají a shodou okolností se ocitli na opuštěném ostrově. Postupně začínají jeden po druhém umírat, vrahem přitom může být kdokoli a z ostrova není úniku. Kdo bude další obětí a proč, nikdo neví.

Diváci se mohou těšit na Jiřího Vojtu, Annu Fixovou, Lukáše Typlta, Martina Dusbabu, Romana Slováka, Jana Konečného, Kateřinu Fixovou, Petra Floriána, Filipa Müllera a Ivanu Krmíčkovou. Hru se souborem nastudoval Martin Vokoun.

Bezpochyby nejznámější dílo Agathy Christie bylo nejprve publikováno v roce 1939 pod názvem Deset malých černoušků (Ten Little Niggers). Slovo nigger je ale v anglicky mluvících zemích vnímáno jako velmi negativní označení, proto v roce 1940 vyšel v USA román pod názvem A nezbyl tu už ani jeden. O tři roky později Christie vytvořila divadelní adaptaci pod názvem Deset malých indiánů.

V současnosti autorská práva povolují pouze neproblematické názvy. "Nechci tento problém komentovat, ale z hlediska dramaturgického to není dobré řešení. U klasických děl divák ví, co má pod známým názvem očekávat," uvedla dramaturgyně Kateřina Fixová.