"Francie má odedávna v rukou úžasné trumfy. Náš průmysl, sýry, módu, všechny naše znalosti... máme tolik mimořádných věcí! Dávám si pozor na to, co nakupuji. Snažím se co nejvíce nakupovat francouzské zboží a dávám přednost malým výrobcům," dodala zpěvačka.

Mathieu, která spolu s Charlesem Aznavourem sdílí titul ambasador francouzské písně, zařadila na nové album skladby z vlastního repertoáru i klasické kusy jiných interpretů, například Padam padam a La Vie en rose od Edith Piaf nebo Ne me quitte pas od Jacquesa Brela. Na dvojitém CD se ocitla také píseň Comme d'habitude, kterou později v anglické verzi proslavil jako My Way Frank Sinatra. "Je to jedna z nejkrásnějších francouzských písní. Napsal ji muž, ale slova se dokonale hodí i pro ženu," uvedla Mathieu, která před dvěma lety oslavila 50 let kariéry.

Na nahrávce ale chybí francouzská hymna, Marseillaisa, kterou Mathieu často interpretuje při oficiálních příležitostech. "Tu zpívám před televizí, když Francie vyhraje nějaký zápas, nebo ve studiu, když se rozezpívávám," řekla šansoniérka.

Hudba podle ní nezná hranic. "Kdyby se tak politici mohli vyjadřovat zpěvem," řekla zpěvačka, která na příští rok připravuje další studiové album se známými áriemi z klasické hudby. Na nahrávce ji doprovázejí hudebníci z Prague Symphonic Ensemble. Mathieu čekají na jaře koncerty například v Budapešti a také v Moskvě.