Judas Priest, kteří se dali dohromady už v roce 1970 v Birminghamu, v Česku vystoupili od roku 1998 opakovaně, naposledy v roce 2015 v Praze, Brně či v Ostravě. Plzeňskému publiku se představí poprvé. "Fanoušci budou mít šanci vidět a slyšet kapelu, která definovala podobu heavy metalu tak, jak jej známe dnes," uvedl Novák.

Zatím poslední studiové album Redeemer of Souls vydala kapela, která udávala tón nejen v hudbě, ale i v oblékání a pódiové prezentaci, v roce 2014. Před několika týdny ale Judas Priest oznámili na začátek roku 2018 vydání nového, osmnáctého studiového alba s názvem Firepower.

Přední místo na metalové scéně si za víc než tři desetiletí existence vybudovali i Megadeth, kteří definovali odnož trash metal. "Název kapely je zkomoleninou slova megadeath, což doslova znamená masová smrt - texty se zabývají hlavně (proti)politickou a (proti)válečnou tematikou, také ale běžnými lidskými problémy," uvedl Novák. Hudbu charakterizuje především typický kytarový styl, komplexnost, komplikované hudební motivy, pompézní kytarová sóla a typický vokál. "Do dnešního dne vydali Megadeth 15 alb, s posledním titulem Dystopia se ozvali loni. David Mustaine je jediným členem kapely, který vydržel ve skupině od jejího vzniku až dodnes," dodal Novák.