"Při premiéře první novinky 30. ledna 2018 se na jevišti potkají Patrik Děrgel, Marie Doležalová, Anna Fialová, Lukáš Příkazký či Kateřina Pindejová. Režisérem bude Jaromír Dulava," uvedl Trsťan.

Pension pro svobodné pány je v Česku spojen se jmény Vlasty a Jiřího Krejčíkových, kteří text Seana O'Caseyho v 60. letech zásadním způsobem upravili. Režisér Jiří Krejčík ho posléze inscenoval v Činoherním klubu a natočil i stejnojmenný film. Po premiérách 19. června 1965 a při novém uvedení 25. ledna 1975 se divadelní představení stalo doslova kultovním. Do roku 1991 dosáhlo 559 repríz.

"Druhou premiérou, která se uskuteční na jaře příštího roku, chce Divadlo Palace navázat na úspěšný titul Stará dobrá kapela, který uvádíme od loňského dubna. V hlavní roli inscenace Zámek v Čechách, která stejně jako Stará dobrá kapela vychází z televizního filmu scenáristy Jiřího Hubače, se představí Eliška Balzerová. Režisérem bude Petr Hruška," řekl Trsťan.

V televizní adaptaci Zámku v Čechách se v hlavní roli objevila Jiřina Jirásková. Ztvárnila Elizabeth Annu Marii, hraběnku z Lansdorfu a ze Scheinbergu a později domácí dělnici Lansdorfovou, která se řídí tím, že "člověk musí dodržovat své zvyky a sliby, i když jsou směšné a zbytečné". Chce proto uskutečnit pošetilý plán oslavit navzdory komunistickému režimu své sedmdesátiny v bývalém rodinném sídle.

Podle Trsťana měla před týdnem na této scéně 200. reprízu inscenace komedie Prachy!!! s Ondřejem Vetchým v hlavní roli, jejímž autorem je anglický dramatik Ray Cooney. Premiéru měla téměř před sedmi lety v režii Jany Kališové.

"Na začátek prosince připravujeme derniéru inscenace A do pyžam!, jejímž autorem je italský dramatik Marc Camoletti. Od premiéry v dubnu 2003 dosáhla více než 450 repríz. V režii Petra Hrušky v ní účinkují Jiří Langmajer, David Suchařípa, Kateřina Brožová, Eva Čížkovská či Nela Boudová," dodal Trsťan.