"V rámci cvičení zasahovali hasiči zvenku i uvnitř a vyzkoušeli, jak se dostat na vrchol věže. Bylo to první takové cvičení," řekl Kubišta.

Vyzkoušena byla evakuace lidí z vrcholu věže, prověřen byl technický stav a funkčnost hydrantů nebo takzvaných suchovodů. V okolí radnice musela být zastavena doprava. Simulováno bylo zakouření prostoru.

Vedení NR společně s hasiči bude nyní výsledky cvičení vyhodnocovat. "Následně si řekneme co zlepšit, aby v případě požáru došlo k co nejmenším škodám. Vždyť ve věži je například téměř třítunový zvon, který by mohl způsobit problémy," řekl ředitel. Od hasičů čeká rovněž doporučení, jak a zda rozšířit elektronický protipožární systém. "Aby nám řekli, kde je případně nějaký problém," řekl Kubišta.

Novoměstská radnice je příspěvkovou organizací Prahy 2. Pořádány jsou tam výstavy, koncerty, festivaly nebo svatební obřady. Historie radnice sahá do dob Karla IV. V roce 1419 se tam odehrála první pražská defenestrace. Z původně správního centra Nového Města se stala sídlem soudu a sloužila i jako vězení. Od 70. let 20. století byla postupně rekonstruována.