"Hledali jsme titul, který by byl výzvou hlavně pro herce absolventského ročníku: nabízel co nejvíc zajímavých rolí, barevné situace, vztahy a hlavně témata, která by pro herce mohla být živá," řekl Zetel.

Text s kolegy vybíral z moderních variací na antická témata. Volba padla na Elektru, starý příběh o pomstě, ve zpracování francouzského dramatika Jeana Giraudouxe. Herci se musejí vypořádat s úvahovými monology, názorovými střety postav i mnoha významovými a tematickými vrstvami.

Studentka dramaturgie Karolina Ondrová v textu o dceři zavražděného mykénského krále a její touze po pomstě nachází aktuální téma vztahu mezi jednotlivcem a společností. "Hlavním tématem pro mě je otázka, co je nutné, co účelné, co správné a co vůbec možné," doplnil režisér Zetel.

Mladí divadelníci přenesli hru do současnosti. Zasadili ji do prostředí maloměsta s řeckou národnostní menšinou. "Inscenaci situujeme do zákulisí fiktivního kulturního domu ve velmi reálném Krnově s průhledem do sálu, ve kterém právě probíhají Řecké slavnosti početné řecké komunity. Ve druhé polovině dochází k jakési dekonstrukci a z lokálního konfliktu se ocitáme v abstraktním prostředí, ve kterém je myslitelná tragédie antických rozměrů," popsala dramaturgyně.