Vedle divadelních představení jsou na programu také diskuse s tvůrci, projekce nejlepších středoevropských dokumentů a workshop bollywodského tance, které se uskuteční v synagoze na Palmovce.

Za velkou událost festivalu pořadatelé považují uvedení jedné z nejkontroverznějších inscenací současnosti - Prokletí od režiséra a dramatika Olivera Frljiće z varšavského Teatru Powszechného.

"Prokletí vyvolalo v Polsku živou diskusi, která skončila několikadenním obléháním zmíněného divadla skupinami neofašistů a náboženských fundamentalistů. Přitom inscenace není žádnou lacinou provokací. Frljić své dílo komponuje spíše jako promyšlený divadelní esej, v němž řeší otázku moci a jejího zneužívání. A to bez ohledu na to, zda tak činí katolická církev nebo samotné, často rádoby politické divadlo," uvedl už dříve Lang.

Festival dál uvede inscenace Anna Franková Nového divadla z Nitry v režii Šimona Spišáka, Nejsme barbaři! z budapešťského Katona József Színház, Tenkrát v Bratislavě Slovenského komorního divadla z Martina a Divadelník z lodžského Teatru Stefana Jaracza v režii Agnieszky Olstenové. Za českou stranu to bude inscenace Jak sbalit ženu 2.0 a z brněnského Divadla Husa na provázku přijede Dynastie v režii Michala Dočekala.