Podle informací agentury AP dnes Weinsteina zbavil členství také Britský filmový institut (BFI), který je vrcholnou organizací zabývající se britskou kinematografií. Weinstein se stal členem BFI v roce 2002 za svoje přispění britské kinematografii.

"Závažná a početná tvrzení o šokujícím chování Harveyho Weinsteina, která se v posledních týdnech objevila, jsou v přímém rozporu s hodnotami BFI," uvedl institut v prohlášení. "Sexuální obtěžování, zneužívání a zastrašování je nepřijatelné za jakýchkoli okolností."

Zatímco Weinstein popřel, že by ženy k čemukoli nutil - a nebyl ani zadržen - slavný režisér francouzsko-polského původu Polanski byl v roce 1977 odsouzen za zdrogování a znásilnění 13leté dívky. Americká akademie Polanského dvakrát nominovala v kategorii nejlepší režie a v roce 2003 mu udělila Oscara za film Pianista.

Amerického komika Cosbyho obvinilo více než 50 žen a začátkem letošního roku stanul před soudem za znásilnění. Porota soudu probíhajícího v Pensylvánii nebyla schopná dospět k rozhodnutí, ale na jaře na Cosbyho čeká nový soud.

"Dost nás to mate," řekl Edward Lozzi, který zastupuje dvě z žen, jež Cosbyho zažalovaly - herečky Louisu Moritzovou a Carlu Ferrignovou, manželku novopečeného člena akademie Loua Ferrigna. V dopise zaslaném předsedovi AMPAS Johnu Baileymu Lozzi napsal, že nechávat oba muže mezi členy akademie je "pokrytectví".

Dalšími členy AMPAS, jichž by se apel na vyloučení z akademie mohl týkat, je například Stephen Collins, představitel hlavní postavy ze seriálu Sedmé nebe, který přiznal "nevhodné sexuální chování ke třem nezletilým dívkám" či scénárista Pulp Fiction Roger Avary, který šel do vězení za smrtelnou automobilovou nehodu.