Její kariéra patří mezi nejdelší ve filmové branži. Jemná plavovláska se zelenýma očima byla hvězdou již ve 30. letech. Darrieuxová natáčela ještě v roce 2009.

S filmem začala již ve 14 letech, bez předchozí herecké průpravy a rovnou hlavní rolí ve snímku Ples. Po úspěších ve Francii hrála ve 30. letech v Hollywoodu, kde jí postavení hvězdy zajistila role ve filmu Anatola Litvaka Mayerling (1936). V roce 2002 dostala Darrieuxová na Berlinale cenu za nejlepší ženský herecký výkon ve filmu Osm žen.

Společník herečky Jacques Jenvrin uvedl, že Darrieuxová zemřela ve svém bydlišti v severozápadní Francii. Její zdravotní stav se zhoršil nedávno po menším pádu, dodal. Herečka byla podle něj sice už slepá, ale stále velmi lpěla na životě. "Ještě 4. října jsme měli návštěvu, byla na tom velmi dobře," sdělil Jenvrin.

Darrieuxová je další legendou francouzského filmu, která tento měsíc odešla. Na začátku října zemřel v 87 letech herec Jean Rochefort. Českým divákům byl známý například ze série o Angelice nebo filmů o "velkém blondýnovi" s Pierrem Richardem. Kníratý herec, jenž se prosadil především v 70. letech, hrál ve více než 100 filmech.