"Je to v naší historii vůbec poprvé, kdy máme vyprodáno s takovým předstihem. Zájem fanoušků nás těší a děkujeme za velkou přízeň. Na tři hlavní večery vstupenky k dostání již vůbec nebudou, na doprovodné akce a menší koncerty bude zbytek vstupenek k dostání pouze na místě," řekl dnes ČTK ředitel Blues Alive Vladimír Rybička.

Pořadatelé mohli letos díky státnímu svátku 17. listopadu rozšířit dobu konání o jeden plnocenný festivalový koncert ve čtvrtek 16. listopadu. V jeho finále zahraje největší hvězda letošního ročníku, kytarista Jonny Lang. "O Langovo vystoupení jsme usilovali řadu let, až letos se podařilo sladit jeho evropské turné s termínem našeho festivalu," doplnil Rybička.

Hlavním lákadlem druhého festivalového večera budou tři legendární bluesoví harmonikáři Billy Branch, Magic Dick a James Harman, kteří se představí v projektu Blues Harp Explosion. "Na Blues Alive rádi zveme jednorázové projekty, v nichž se krátkodobě, často na jediné turné, spojují hudebníci, které obvykle nelze slyšet pohromadě. Letošní Blues Harp Explosion je projektem podobného typu," doplnil ředitel festivalu.

Výjimečná osobnost se představí také třetí festivalový večer, půjde o bluesového písničkáře Erica Bibba, který nadchl publikum Blues Alive v roce 2012 ve dvojici s malijským zpěvákem Habibem Koitém. Nyní přijíždí kytarista a zpěvák do Šumperka se svým vysloveně bluesovým programem, doplnili pořadatelé. Bibba doplní kytarista Mr. Sipp.

Tradiční sobotní tematické odpoledne bude věnováno rodinným kapelám. Na jednom pódiu se v Šumperku sejde a zahraje celá rodina Vladimíra Mišíka - jeho manželka Eva, synové Martin a Adam a dcera Bára. Jak se hudební talent dědí, ukáže trio Petry Börnerové s manželem a osmiletým synem a společný koncert tří Martinků - Jana a jeho synů Lukáše a Jana juniora.

Blues Alive se letos koná po dvaadvacáté. Loni přehlídku navštívilo zhruba 5000 lidí, měsíc před akcí byly vyprodány téměř všechny koncerty. Bližší informace zájemci najdou na stránkách www.bluesalive.cz.