Festival představí například nejnovější snímek režiséra Fatiha Akina nazvaný Odnikud, který je německým kandidátem na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Diváci uvidí i švýcarského oscarového kandidáta Boží pořádek, který je prvním hraným filmem o švýcarském hlasovacím právu pro ženy a jeho uzákonění v roce 1971. Organizátoři upozorňují také na tragikomedii Divoká myš, která je režisérskou prvotinou rakouského herce Josefa Hadera, nebo dánsko-německou koprodukci z konce 2. světové války V písku - příslib svobody.

Film Metropolis letos slaví 90 let od natočení. Projekci z restaurované digitální kopie doprovodí uskupení Forma. Promítat se bude ve čtvrtek v Městské knihovně v Praze a dnes v brněnském Sále Břetislava Bakaly. Do Brna se poté festival vrátí za týden, kde je plánován program od 30. října do 2. listopadu.

Informace k festivalu jsou na www.dasfilmfest.cz. Přehlídku tradičně spolupořádají Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví v České republice.