Divákům se zapsala do paměti i rolemi ve filmech Limonádový Joe, Fantom Morrisvillu, Adéla ještě nevečeřela, Partie krásného dragouna, Účastníci zájezdu či v seriálu Hříšní lidé města pražského.

Okouzlující a usměvavá herečka, která se narodila 1. září 1929 ve slovenské obci Velké Dravce, byla známá svým pozitivním přístupem k životu. Publikum obdivovalo její šarm a jemný smysl pro ironii především v rolích komediálního a konverzačního charakteru. V posledních letech však bojovala s následky srdeční mrtvice i s Alzheimerovou chorobou.

Fialová s vtipem vzpomínala na chvíli, kdy ji Werich angažoval na svou scénu. "Když jsem byla v jeho divadle jako divák, zašla jsem za ním, zda nepotřebuje herečku, a on mě odbyl, abych přišla druhý den. Přišla jsem podruhé a na jevišti potkala svého spolužáka Lubina Kostelku. Werich po mně chtěl, abych udělala dědečka, a po něm, aby udělal babičku. Vzniklo asi něco příšerného, ale Werich mi tehdy řekl nejkrásnější větu: Už vás potřebuji od včera," řekla před lety herečka ČTK.