Za rok podle něj přijde na inscenace, koncerty a filmy přes 5500 platících diváků. Program nabízí Moving Station po většinu dní v týdnu, pořádá třeba literární večery, divadelní kurzy a podobně. "Nás vždy zajímala kultura, která je na okraji, na křižovatce pronikání. Pro nás je to zajímavé, že jsme mostem mezi uměním a vzděláváním," řekl Černík.

Scéna s asi pětimilionovým ročním rozpočtem umožňuje také tvůrčí dílny, literární setkání nebo projekty pro školy. Činnost pokryjí z 50 až 60 procent granty města Plzně a ministerstva kultury, zbytek si musí Moving Station vydělat.

Kromě představování současného performativního umění pracuje scéna s amatéry nebo začínajícími tvůrci. Věnuje se festivalům zájmové umělecké tvořivosti, ve filmu klade důraz na evropské snímky, které běžně nepatří ke kasovním trhákům. V programu jsou filmové festivaly Jeden svět, Animánie, Scandi film, Ekofilm nebo Be2Can, což je festival s oceněnými filmy z prestižních festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes. Pro veřejnost i školy nabízí festivaly "Dny pro duševní zdraví" nebo "Můj život s ...".

Letos poprvé Moving Station prodává i dvě abonentní řady. Jedna je na pravidelné a oblíbené improvizační zápasy, druhá na alternativní divadlo. "Nazvali jsme to pracovně 'Divadlo, které byste si nevybrali' a chtěli bychom nabídnout odvážným divákům průřez na hranici fyzického a textového divadla," řekl Černík.

Za měsíc se v bývalém nádraží hraje divadlo desetkrát až dvanáctkrát. Jsou to inscenace od plzeňských autorů, představení, která vzniknou při rezidenčních pobytech, inscenace talentovaných amatérů i špičkových tvůrců ve svém oboru.