"Cluster před deseti lety způsobili poprask svým prvním albem Cement a následným vítězstvím v soutěží X Factor Italy. Mají za sebou společná vystoupení s takovými hvězdami, jako jsou The Swingle Singers nebo Andrea Bocelli," uvedla Vašátková.

Prague A Cappella Festival je určen nejen příznivcům vokální hudby, ale i hudebníkům a zpěvákům. Nabízí třídenní workshop, pro existující vokální skupiny i jednotlivce, kteří by si chtěli zpěv vyzkoušet. Lektory a cappella workshopu budou členové hostitelské vokální skupiny Skety.

Soubor Skety je složený z mladých českých jazzových zpěváků a muzikantů. V červenci 2014 obdrželi Zlatý diplom a prestižní ocenění The Ward Swingle Award v kategorii Jazz na mezinárodní soutěži Vokal Total v rakouském Grazu. Všichni členové souboru Skety jsou frontmany svých vlastních projektů, kapel a bigbandů. Žánrově jsou zakotveni především v jazzu. Skladatel Petr Wajsar, basista a beatboxer, však v aranžích kombinuje různé styly. Některé skladby také aranžuje barytonista Štěpán Janoušek, který je vyhledávaným jazzovým trombonistou. Letos Skety vydaly své druhé album pojmenované Týdytý.

Lídr skupiny Skety, hudební skladatel, zpěvák a milovník elektronické hudby Petr Wajsar, na festivalu představí svůj sólový projekt Develooper. Více informací se nachází na www.pragueacappellafestival.com.