"Obrazy vycházejí ze snu starého asi 12 let, kdy jsem si nad ránem udělal základní skicy... v základním obraze, co jsme nakreslil, byla labuť na šálku, z nebe padaly kostky cukru, na hladině byl leknín, z něj místo pestíků trčely nohy akvabely, nad tím prolétala vlaštovka z papíru....Když jsem to nakreslil, začal jsem to ještě různě asociativně doplňovat, kombinovat a přetvářet a vznikla tahle modrá, snová krajina," řekl dnes autor ČTK před svými díly.

"Sen je nějaký výchozí bod, do toho potom začínají pronikat ostatní věci. Do teď jsem měl pocit, že je to nějaký gejzír nápadů, rozcuchaný, rozsochatý - to, co dělám, že to má různý linky a teď mě v tomhle celku baví, že můžu všechno nacpat na jedno plátno. A jsou tam i linky, který předtím spolu nesouvisely...," řekl.

Timo je absolventem brněnské FaVU VUT, který se do povědomí veřejnosti zapsal sociálně kritickými streetartovými akcemi. Mezi nejznámější patří proměna loga obchodního řetězce Albert na vídeňskou galerii Albertinu, jež si sama rakouská instituce umístila na své stránky. Bez odezvy nezůstala ani parafráze loga společnosti Home Credit, kterou umělec provedl v bezdomovci obývaném podchodu a proměnil ji na slogan "Home Less, s námi na to máte".

Billboard KSČM pozměnil na koláž, pro níž si vypůjčil stranický slogan S lidmi pro lidi, k němuž domaloval komunisty umučeného faráře Josefa Toufara, aby upozornil na selektivní paměť určité části českého národa. Umělcova společenská angažovanost se projevila i na jeho poslední realizaci v pražském karlínském podchodu, kde nápisem Neboj vyzývá obyvatele města k využití tohoto průchodu. Textualitou a břitkou poetikou má podle kurátorů výstavy blízko například k britskému Banksymu.