Orchestr vystoupí v Dillí, Bombaji, Kalkatě a městě Goa. "Dvanáctidenního turné se zúčastní 54 hráčů orchestru plus vedení nebo technický doprovod. Na programu bude Bedřich Smetana Z českých luhů a hájů, Rachmaninův druhý klavírní koncert a v druhé části osmá symfonie Antonína Dvořáka," řekl ČTK ředitel, podle kterého zlínská filharmonie zanechala při prvním turné v Indii velký dojem. "V Kalkatě byl před námi velký evropský symfonický orchestr asi před 20 lety," uvedl Němý.

Korejské turné bude mít podle něj jinou podobu. "Očekávám velký rozdíl mezi posluchači, v Indii jsou velmi bezprostřední, radují se skoro jako malé děti, jsou velmi upřímní. Korejské publikum bude dle mých informací velmi profesionální, je velmi vzdělané, znalé," uvedl ředitel.

Na programu bude Smetanova Vltava i Dvořákova Novosvětská, filharmonie se představí na pěti koncertech, také v Soulu. Kromě toho bude před dvěma koncerty propagovat Zlín, Zlínský kraj i Bohuslava Martinů. "Přivezeme také pět krojů, které si Korejci budou moci vyzkoušet a vyfotografovat se v nich. Připravena bude i ochutnávka moravských vín," uvedl Němý.