"Spolupráce s Pražským filharmonickým sborem je pro mě velkou radostí ze dvou důvodů - roste jeho umělecká kvalita a práce s nimi má milý, dělný a přátelský duch," uvedl Hrůša.

V sezoně 2017/2018 se PFS představí na projektech nejen s Českou filharmonií, Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy či Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, ale také na festivalech Pražské jaro nebo Smetanova Litomyšl. V nové sezoně PFS uskuteční dva samostatné koncerty 6. prosince a příští rok 5. dubna v pražském kostele svatého Šimona a Judy. Nabídne na nich díla světového repertoáru včetně tvorby soudobých autorů Jana Sandströma, Péterise Vaskse nebo Erica Whitacrea.

PFS má podle svého manažera Radima Dolenského do konce příští roku zaplněný kalendář zahraničních akcí. Mimo jiné vycestuje v únoru 2018 na dvoutýdenní turné do Ruska, kde vystoupí společně s Velkým symfonickým orchestrem P. I. Čajkovského v Moskvě, s Petrohradskou filharmonií, a také na samostatném koncertě v Mariinském divadle v Petrohradě, kde uvede čtyři komorní kantáty z Vysočiny Bohuslava Martinů. Následovat bude série deseti koncertů v Izraeli s Izraelskou filharmonií a v květnu 2018 vystoupí na Drážďanském hudebním festivalu společně s Mnichovskou filharmonií. V závěru sezony pak bude PFS účinkovat za doprovodu Vídeňských filharmoniků na Bregenzském operním festivalu v Dvořákově Te Deum.

Také v této sezoně bude pokračovat výchovná činnost sboru na koncertech pro děti a žáky základních škol. Novinkou sezony je nově založený Klub přátel PFS.

PFS sbor patří mezi nejvýznamnější evropské profesionální sbory. Pod názvem Sbor Radiojournalu Praha jej v roce 1935 založil sbormistr Jan Kühn. Současný hlavní sbormistr Lukáš Vasilek vede Pražský filharmonický sbor od roku 2007. Sbor nyní má 68 členů. Mezi jeho koncertní partnery patří například Berlínská filharmonie, Vídeňská filharmonie a Česká filharmonie. Při sboru funguje Akademie sborového zpěvu určená především studentům uměleckých škol. V kalendářním roce 2016 PFS na svoji činnost potřeboval 58 milionů korun. Jako příspěvková organizace získal 42 milionů od ministerstva kultury, 16 milionů korun si vydělal sbor svojí činností. Více informací se nachází na www.filharmonickysbor.cz.