"Příběh čtenáře opět zavede do Přerova, kde kousek od parku Michalov žije vášnivá ornitoložka Mariana Černá, majitelka soukromé záchranné stanice pro ptáky, které ve městě nikdo neřekne jinak než Ptačí žena," řekla dnes ČTK Chalupová. Románové postavy jsou fiktivní, v knize jsou ale skutečné reálie a příběh se odehrává i v reálném čase. Začíná na podzim loňského roku a končí na začátku jara roku letošního.

Příběh se odvíjí od snahy její dcery Bohdanky poznat svého biologického otce. Román podle autorky přinese dramatické chvíle i jednu nečekanou smrt. Tajemství hlavní ženské postavy nečekaně odkryje její syn, který se snaží otce své sestry nalézt. Pohnutá minulost Bohdančina otce nakonec dožene i rodinu Mariany Černé. "Na konci knihy už nikdo není jako na začátku, všichni jsou poznamenáni tajemstvím Ptačí ženy. Ti, kteří knihu četli, se shodli, že je příběh mrazivý, ale i dojemný," řekla Chalupová.

Stejně jako v předchozích titulech autorky není nouze o překvapivé zvraty, čtenáři se také znovu dostanou v ději na skutečná místa v Přerově. Kromě Bezručovy ulice, kde doopravdy v Přerově sídlí ornitologická stanice, je to okolí Michalova, laguny či zahrádkářská kolonii u Žebračky. "Část děje se odehrává i v restauraci U labutě, v paneláku na Kopaninách a v Základní škole Za Mlýnem," podotkla autorka. Čtenáři se vydají i mezi přerovské Romy v Husově ulici, kde v románu žije tchyně hlavní hrdinky.

Ptačí žena, která vyjde na začátku října, je autorčinou sedmou knihou. Pojítkem jejich románů je mnohdy drsný popis ženského světa a nečekané konce. Loni vyšel román Tyrkysové oko, kterému předcházel román Ledové střepy, jehož dějištěm je město Tovačov na Přerovsku. Úspěšné byly i předchozí tituly Pomněnkové matky, Utopená, Vosí hnízda i prvotina Neříkej mi vůbec nic. Příští titul ponese podle autorky název Liščí tanec a opět se zaměří na spletité rodinné vztahy.