"Jde o klasický zpívaný jazz, který se nejlépe přirovná k Dianě Krall (kanadská zpěvačka a pianistka)," uvedl. "Kentová sice nemá tolik zlatých desek a nevyprodává stadiony, ale její písně jdou více k francouzské hudbě a je hodně ovlivněná brazilskými rytmy. Zpívá anglicky, francouzsky a portugalsky a je to výborné," řekl. Mezi známé pěvecké počiny patří také neotřelé a emotivní ztvárnění love songů 20. století. Oblíbil si jí také americký režisér a herec Clint Eastwood.

"Její deska nazpívaná ve francouzštině je nejlépe prodávané jazzové album nazpívané francouzsky," řekl ředitel. Kentová zpívala ve více než 50 zemích i v newyorské Carnegie Hall. V Evropě je také silně populární a vyprodává například pařížskou Olympii. Napsala všechny své skladby a o muziku se dělí se svým manželem Jimem Tomlinsonem, výbornou saxofonistou, který hraje v jejím kvartetu.

"Za svou kariéru vydala deset studiových alb, jichž se po celém světě prodalo přes dva miliony kusů," uvedla Ivana Hušáková z Dominik centra. Hned po vydání prvního alba Close Your Eyes v roce 1997 dosáhla obrovského úspěchu u kritiků i fanoušků. Album The Boy Next Door, vydané o šest let později, se stalo první zlatou deskou. Poté si našla vlastní kapelu a v roce 2007 natočila Breakfast on the Morning Tram, které jí otevřelo cestu do světa a bylo nominováno na Grammy.

Zpěvačka měla vždy mimořádně citlivý sluch a zajímavý a velmi ohebný hlas. Bavilo ji také tvůrčí psaní, studovala literaturu v New Yorku a Paříži. Zprvu patřila k řadovým klubovým a muzikálovým zpěvačkám.

Podle Jáchima jsou tyto typy koncertů spíše misemi, než aby se na nich dalo vydělat. Ceny vstupenek jsou od 500 korun výš, ale dražší lístky už jsou podle něho například na Lucii Bílou nebo Hradišťan.

Do Plzně přijede příští rok 6. dubna Maceo Parker, uznávaný americký funkový a souljazzový saxofonista. Podle Jáchima se nedá říci, že by už bylo plzeňské publikum hudebně vzdělanější, zájem se nedá předem odhadnout. "Například téměř neskutečné bylo, že Billy Cobham (jeden z nejuznávanějších jazzových bubeníků) letos skoro vyprodal velký sál Besedy se 400 místy. Ale v polovině 70. let vyprodával haly. Společnost se mění a potřeby lidí také. Doufejme, že budou pořád chodit na zajímavé kulturní věci," dodal.