Členy spolku jsou vedle Gebauera i bývalý rektor Akademie výtvarných umění (AVU) Jiří T. Kotalík či Jan Mladovský z AVU, který v Třeboni na zámecké sýpce připravil v roce 2013 výstavu a plánoval již tehdy centrum současného umění, kde by se představovali domácí i zahraniční autoři

"Kolega Jan Mladovský jezdil zamlada na léto do Třeboně a má k ní vztah. V pondělí jsme podepsali jako spolek smlouvu na spolupráci se zámkem, doufám, že se to pohne. Do Třeboně jsem odvezl díla mých studentů s tím, že v zámku bude expozice, protože je tam spousta nevyužitých místností, šatny, dílny, sklady a je škoda, aby byl zámek takto postižený totáčem. Jsou tam různé příčky, vestavby, tak by bylo dobré dát to do trošku původnějšího stavu," řekl Gebauer.

Pokud by mělo centrum vyrůst do rozměrů, o něž obě strany stojí, bude to stát desítky milionů, řekl dnes ČTK ředitel jihočeských památkářů Petr Pavelec. Jednou z možností je zažádat o dotace. "Je to deklarace, vyjádření vůle spolupracovat, řekli jsme si, že o to obě strany stojí. Spolek Jsme tady je skupina lidí, jež má na zámku delší tradici prezentace moderního umění a má zájem rozšířit ji," řekl Pavelec s tím, že zámku by prospělo, kdyby historickou tradici ozvláštnilo moderní umění.

Na zámku je nyní podle Gebauera základ sbírky současného umění, který se může doplňovat a měnit. Teď se začne řešit, jaká místa by byla vhodná. "Prostorů je tam opravdu hodně, různé kumbály, dílničky, tam by mohla expozice být," řekl Gebauer.

Třeboňský zámek bude mít od příštího roku nového kastelána; nahradí Pavla Hofmana, který odejde do důchodu. Nový kastelán nastoupí v lednu 2018 i na zámek Hluboká nad Vltavou.