"Horváth se podílí na výtvarné podobě festivalu od roku 2001. Z černé plochy plakátu vystupují obrazce, které se vrství, prolínají a překrývají, a umožňují tak každému divákovi jinou a osobitou interpretaci podobně jako dokumentární filmy," řekla novinářům výkonná ředitelka festivalu Katarína Holubcová. Filmy, které se každoročně v Jihlavě objeví, jsou podle ní plné informací, na které si diváci mohou udělat vlastní názor. "To je v dnešní době, která přináší například kybernetické útoky a masivní vytváření klamavých informací či pravděpodobné zmanipulování amerických prezidentských voleb, důležitější než jindy," řekla Holubcová.

Na nových webových stránkách festivalu filmoví fanoušci najdou potřebné informace a zajímavosti. "Zároveň se zájemci ode dneška mohou na tomto webu akreditovat, a to za poloviční cenu, než jaká bude v říjnu," uvedla Holubcová.

Práce na programu jednotlivých sekcí denně intenzivně pokračují. Programová skladba včetně doprovodné části a programu pro filmové profesionály by měla být podle Holubcové známa v září. Podobně jako loni začne dva týdny před zahájením festivalu fungovat v několika obytných kontejnerech na Masarykové náměstí akreditační centrum a další doplňkové aktivity. Filmové projekce se budou stejně jako loni odehrávat na osmi místech, jedno z nich bude opět v Třešti.