"Scenárista a režisér Christopher Nolan si už od startu své kariéry na konci devadesátých let udržuje status tvůrce, který se těší výjimečného přijetí, a to jak u diváků, tak u filmové kritiky. V Biu Oko nabídneme průřez jeho bohatou filmografií počínaje temnými thrillery, jenž ho dostaly do širšího povědomí, až po epické vesmírné dobrodružství Interstellar směle konkurující dílům jako 2001: Vesmírná odysea," uvedl ředitel Bia Oko David Beránek.

První přehlídku tohoto tvůrce v tuzemských kinech zahájí 6. července drsný kriminální příběh Memento. Následuje thriller Dokonalý trik, v němž se objeví Hugh Jackman a Christian Bale v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Do alternativního světa zavede snímek Počátek s Leonardem DiCapriem a 9. července je na programu sci-fi Interstellar. Přehlídku zakončí trilogie o netopýřím muži Batman začíná, Temný rytíř a Temný rytíř povstal v níž Christian Bale v roli Batmana/Bruce Waynea pokračuje v nekončícím boji se zločinem.

Americko-britský režisér a scenárista Nolan debutoval v roce 1997 krátkometrážním filmem Doodlebug. Nolanovy filmy po celém světě vydělaly přes čtyři miliardy dolarů. Jeho novinka, válečné drama Dunkerk pojednávající o událostech evakuace vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940, do tuzemských kin vstoupí v půlce července.