Jan Konopčík v hororu hrál hlavní postavu Normana Batese, majitele zapadlého motelu u cesty, kde celá hororová zápletka začíná i končí. "Honzův Norman Bates je natolik osobitý, že kdybychom ho chtěli nahradit jiným hercem, už to nebude to pravé ořechové. Proto jsme přistoupili k derniéře, přestože na Psycho stále diváci chodí a na repertoáru by se jistě udrželo i celou příští sezonu," řekla ČTK ředitelka divadla Petra Němečková.

Konopčík působil v divadle od roku 2006, téměř od jeho počátku. Ztvárnil řadu zajímavých rolí, divákům se představil například jako zmatený striptér v komedii Druhý život Veroniky, Chick v Pěně dní nebo obchodník se zbraněmi v komedii Děkujeme, že zde kouříte! Byl tak výrazným představitelem pohádkových postav. Herec z divadelní branže odchází a bude působit v jiném oboru, dodala Němečková.

Divadlo Tramtarie zařadilo Psycho na repertoár ve své stěžejní dramaturgické linii, ve které uvádí autorské literární, filmové a komiksové adaptace. Divadelní thriller o lásce a žárlivosti až za hrob vznikl pod vedením zkušené režisérky Hany Mikoláškové, která působí jako umělecká vedoucí Městského divadla ve Zlíně.

Psycho podle Němečkové vidělo na jevišti Divadla Tramtarie téměř 2500 lidí. Všechny reprízy byly vždy vyprodané. Herci s inscenací hostovali také v Kabinetě múz v Brně.