Moderního ztvárnění by se podle Čepkové diváci neměli obávat. "Shakespeare je natolik univerzální, v dobrém slova smyslu, že pokud se ctí text a ty úžasně napsané charaktery a vztahy, tak mu taková aktualizace vlastně nikdy nemůže uškodit," uvedla dramaturgyně. Podle ní se také uvažuje o uvedení hry v kladenské zámecké zahradě, diváci by ji tam mohli vidět příští rok.

Jednu z hlavních rolí, Beatricie, ztvárnila Anežka Rusevová, pro kterou se jedná o "tak trochu vysněnou roli". K inscenaci má herečka dlouholetý vztah, protože už jako dítě statovala ve Stavovském divadle a roli, kterou už tehdy uměla nazpaměť, si hodně přála hrát. "Myslím, že je to taková nadčasová inscenace," dodala Rusevová.

Děj se odehrává na letně laděné scéně, v prostředí Itálie. "To prostředí na jevišti je moc příjemné," doplnila. Scénografie se ujal Dragan Stojčevski.

Podle Rusevové se herci při první společné sezoně sehráli a podařilo se nastudovat hry rozličných žánrů. "Myslím si, že soubor je velmi pěkně namíchaný a dohromady to funguje dobře," uvedla herečka. První premiérou nové sezony bude muzikál EXPOp 67, celkem divadlo uvede osm premiér.