Soubor Tantehorse reprezentuje především performerka Miřenka Čechová, která novou inscenaci režíruje. Slibuje pohybově hudební dílo pro jednoho performera a ozvučenou scénu. Na diváky čeká otevřená krychle, která reflektuje pohyby i pocity introverta. Nazvučená scéna se rozeznívá jako velký hudební nástroj, který však ne vždy hraje tak, jak by hráč očekával. Jako sonické zrcadlo odráží jeho nálady, sny i obavy.

Nové představení souboru DOT504, které se odehraje 1. června v divadle La Fabrika, je podle autorů kyberpunková pohádka. Představení režisérky a choreografky Jany Burkiewiczové je inspirované kyberprostorem a skutečným příběhem pětiletého chlapce, který dokáže jít ze školky domů i půl dne, přestože ji má za rohem. Zabývá se tím, s jakou samozřejmostí se děti pohybují virtuálním prostorem tabletů, mobilů a herních konzolí, aniž by ještě často uměly číst a aniž by rozlišovaly mezi virtuálním a reálným světem.

V příštím týdnu bude mít na festivalu Tanec Praha premiéru inscenace, kterou pro skupinu 420people vytvořil vlámský choreograf Sidi Larbi Cherkaoui, a divadlo Alfred ve dvoře uvede taneční představení Disastrous. Připravila ho rakouská skupina Silk Fluegge. V mezinárodní autorské inscenaci o hledání nových pravidel v chaotické době se představí tři dospělí zahraniční performeři a tři dětští tanečníci z Česka, vybraní v rámci otevřeného konkurzu v Alfredu ve dvoře.

Podle režisérky Silke Grabingerové Disastrous vychází z očekávání velké katastrofy, která sice může vést k chaosu, ale zároveň může znamenat příležitost k nové budoucnosti lidstva. Chaos je tvůrčí moment, říká režisérka.