Skálův Prastánek je více než šest metrů vysoký objekt, který autor vytvořil ze tři sta let starého dubového kmene. Jeho součástí je skutečný stánek, kde se budou moci kolemjdoucí občerstvit, získat katalog Skálovy výstavy ve Valdštejnské jízdárně nebo prozkoumat další artefakty, které v Skála pro Prastánek ještě připraví.

K zastávkám sochařské linky bude patřit Tančící dům, Františkánská zahrada a instalace přímo na hladině Vltavy. Nově ožije sochařským uměním například Vyšehrad, kde najde na čtyři měsíce své místo instalace Pocta pro Josepha Beuyse od sochaře Antonína Kašpara. Tři kovová pianina s křížem namísto křídla jsou památkou na konceptualistu Beuyse.

Pod názvem m3/Umění v prostoru připravuje přehlídku pro Karlín studio Bubec za podpory mimo jiné pražského Institutu plánování a rozvoje. Festival je koncipován jako intermediální se záběrem od klasické sochy přes instalace až po street art.

"V Praze je několik výborných hudebních a divadelních festivalů, ale schází kvalitní přehlídka současného vizuálního umění a zejména takového, které komunikuje s veřejným prostorem. Vystavena budou díla vytvořená přímo pro tento festival," představil novinku umělecký ředitel přehlídky sochař Čestmír Suška. Kromě jeho děl první ročník zamýšlené pravidelné akce ukáže práce Lenky Klodové. Pavla Korbičky, Vojtěcha Míči a dalších autorů.

Festival Sculpture Line se letos uskuteční potřetí a vedle díla Františka Skály ukáže sochy a instalace Olbrama Zoubka, švýcarského sochaře Marca Mosera, Moniky Horčicové, Veroniky Psotkové, Václava Fialy, Ondřeje Olivy nebo Viktora Paluše.