"Ohromný divácký zájem o plenérová představení přivedl vedení divadla k myšlence navýšit kapacitu letního amfiteátru. Zastřešíme zadní uličky za zvukařskou a osvětlovací kabinou, na níž vzniká prostor pro další sedačky," uvedl Smetana.

Ve čtvrtek zahájí exteriérová představení úspěšná hudební komedie Limonádový Joe. Divadlo reprízuje westernovou parodii třetí sezonu a o týden později v sobotu 3. června se s ní diváci rozloučí.

"Ne každý ale ví, že filmový scénář vznikl podle divadelní hry a úplně prvotně románu Jiřího Brdečky. A tato divadelní předloha prošla navíc časem několika proměnami a ne vše, co obsahuje, se pak objevilo v samotném filmu. Naše adaptace pro Kunětickou horu vychází z obou verzí," uvedl hostující režisér Milan Schejbal.

Po derniéře Limonádového Joea pak bude Kunětické hora hostit Hrubínovu pohádku Kráska a zvíře s hudbou a písněmi Michala Hrůzy. Inscenace se stala divácky nejoblíbenější inscenací loňského roku. Na vyhlídce se uskuteční v červnu a červenci devět představení.

Vedle titulů Východočeského divadla v prostoru pod hradem diváky dále čeká koncert kapely Buty, která tam vystoupí 20. června, a pohádka Začarovaný les o zvířátkách zachraňujících svůj kdysi krásný les, kterou 24. června odehrají herci litvínovského Docela velkého divadla.