"Oslovila nás originalita Nepilova jazyka a jeho způsobu vyprávění. Malý hrdina se rozkoukává ve světě a hledá tu svoje místo, něco, čím by on sám - ač maličký - mohl být užitečný. A najde ho díky svému nevšednímu talentu, jímž je schopnost uspávat děti, a tím jim přinášet sny," uvedl ke hře dramaturg Jarkovský.

V nové inscenaci se divákům představila Petra Cicáková, Barbara Humel, Milan Hajn, Dominik Linka a Milan Žďárský. Kostýmy a loutky vytvořila scénografka Tereza Venclová, autorem scénického řešení a projekcí je Kamil Bělohlávek. Hudbu složil Jan Čtvrtník.

Divadlo Drak chystá svou poslední premiéru končící sezony na 25. června, kdy uvede inscenaci hry Richarda Balouse Blátem po hlavě. "Inscenace pro dospělé publikum kombinuje tradici české loutkářské profese s absurdním humorem. Inscenace vzniká v koprodukci s pražským prostorem La Fabrika," uvedla Kalinová. Režii představení se ujal Jiří Havelka. Poslední premiéra bude součástí letošního ročníku mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů, který se v H. Králové uskuteční od 23. do 30. června.