"Titul jsme zvolili proto, že otevírá témata mladých lidí, vysokoškoláků a ostatně všech těch, kteří se někdy cítili na dně a potřebovali si složit svůj svět úplně od začátku. S obdobnými pocity se jistě dokáže spousta lidí ztotožnit, a právě proto bude zajímavé sledovat, jak svou situaci za doprovodu devadesátkových hitů řeší právě Ole z Osla," uvedla Barbora Schneiderová, autorka dramatizace původní románové předlohy. Schneiderová se již v Divadle na cucky podílela na vzniku řady titulů.

Hlavním hrdinou je pětadvacetiletý mladík z Osla, diváci se spolu s ním vydají hledat ztracený směr v dnešním komplikovaném světě a pokusí se prostřednictvím jednoduchých úvah zodpovědět řadu složitých otázek týkajících se světa kolem, vztahu k druhým lidem i vůči sobě samotnému. V inscenaci hraje také další absolvent DAMU Michal Necpál a členka domácího souboru Simona Vičarová.

Románová předloha norského autora Erlenda Loeho s názvem "Naivní. Super" se stala po svém vydání v 90. letech klíčovým dílem v té době vznikajícího literárního směru s názvem nový naivismus. "Loeho román nese všechny jeho základní atributy, jimiž jsou především ironie, nadhled, jemný humor a jednoduchý jazyk. Autor se dále věnuje filmovým scénářům a tvorbě pro děti a je držitelem řady prestižních literárních ocenění, relativně velké oblibě se navíc těší i u českého čtenáře," uvedl mluvčí divadla Zdeněk Vévoda.

Pro Divadlo na cucky, nezávislou olomouckou scénu, je to v letošní sezoně druhá premiéra. Předchozí titul MATE uvedený v září loňského roku se věnoval cestě dvou mladíků za vysokoškolským diplomem.

Premiéra chystané novinky se uskuteční v Divadle na cucky ve Wurmově ulici. Půjde pravděpodobně o poslední premiéru domácího souboru v těchto prostorách, divadlo se totiž od září letošního roku přesune na Dolní náměstí.