"Album reflektuje téměř dvanáct let jejich společného koncertování. Přináší hudbu Clauda Debussyho, Maurice Ravela a domácího skladatele Luboše Sluky, který skladbu Primavera napsal přímo pro Englichovou s Veverkou," uvedl Drvota.

Název Impressions podle Drvoty odráží odhodlání obou interpretů vystihnout a nalézat okamžik duševního rozpoložení autorů při komponování jednotlivých skladeb. "Nezvyklé spojení hoboje s harfou skýtá nekonečnou škálu barev a je zároveň hypervirtuózní," podotkl k albu Veverka.

Stěžejní kompozicí alba Impressions je Ravelův Náhrobek Couperinův, skladatelova vzpomínka na přátele, o které přišel v první světové válce. "Miluji původní klavírní i pozdější orchestrální verzi této skladby. Harfa v ní hraje velmi půvabnou úlohu a hoboj dokonce stěžejní. Ale musím říct, že jsem na začátku vůbec netušila, co mě čeká. Pokud se rozhodnu hrát klavírní kusy, většinou si part pro harfu upravuji sama, což jsem měla v úmyslu i v tomto případě, začala jsem s otevřeným hledím, ale po měsíci po dvou jsem zjistila, že se úpravy musí chopit odborník. Nerada bych poškodila jak Ravela, tak sebe," podotkla Englichová, která o spolupráci požádala skladatele Otomara Kvěcha.

Přední česká harfenistka Englichová vydala před dvěma lety album Musica per arpa s hudbou autorů 20. a 21. století. Veverka ve stejném roce svým příznivcům nabídl album hobojových koncertů se skladbami tří velkých jmen pozdního baroka Antonia Vivaldiho, Johanna Sebastiana Bacha a Georga Philippa Telemanna.