Hrůša s Philharmonia Orchestra, který spolu s London Philharmonic Orchestra patří k hlavním londýnským symfonickým tělesům, hostuje pravidelně od svého debutu v roce 2011. Diriguje s ním repertoár širokého záběru, ve svých programech však akcentuje hudbu střední Evropy. Jedním z jeho pozoruhodných počinů bylo provedení symfonie Asrael Josefa Suka v roce 2014.

"Philharmonia Orchestra je jeden z mých zcela nejoblíbenějších hudebních ansámblů světa. Každý jediný koncert, který jsme spolu zažili od mého debutu v roce 2011, byl po všech stránkách speciální - v dramaturgii, atmosféře a především kvalitě muzicírování. Je mi opravdovou ctí, že se mohu stát součástí této mimořádné umělecké instituce pod inspirujícím vedením Esy-Pekky Salonena," uvedl Hrůša.

Ředitelka orchestru Helen Sprottová označila jmenování dvou nových hlavních hostujících dirigentů za významný okamžik. "Jsme potěšeni, že po prodloužení smlouvy Esy-Pekky Salonena coby hlavního dirigenta a uměleckého poradce můžeme oznámit dva z nejjasnějších talentů na mezinárodní scéně - Jakuba a Santtu-Matiase - jako naše hlavní hostující dirigenty," uvedla.

Hrůša pokračuje i jako šéfdirigent Bamberských symfoniků - Bavorské státní filharmonie, stálý hostující dirigent České filharmonie a hlavní hostující dirigent Tokijského metropolitního symfonického orchestru. Jako host vystupuje s mnoha dalšími orchestry. Hrůšův nejbližší koncert s Philharmonia Orchestra se koná v Royal Festival Hall 6. dubna v programu, který obsahuje mimo jiné Dvořákovu Symfonii číslo 8.

Philharmonia Orchestra vznikl v Londýně v roce 1945 pro potřeby nahrávání gramofonové firmy EMI, a to z větší části z mladých hudebníků, kteří se právě vrátili z vojenské služby ve válce. S orchestrem spolupracovali Arturo Toscanini, Richard Strauss nebo Wilhelm Furtwängler, po nějakou dobu byl jeho hlavním dirigentem Herbert von Karajan a po jeho odchodu k Berlínským filharmonikům Otto Klemperer. Orchestr patří k nejnahrávanějším tělesům na světě - natočil víc než tisícovku titulů. V roce 2015 soubor vystoupil na festivalu Dvořákova Praha.