Ceny pro české designéry, výrobce a prodejce designu se udílely minulý týden. Hlavním vítězem se stalo studio deFORM. Věnuje se nábytku, interiérovému designu, projektům obchodních prostor i kreativní reklamě. Jakub Pollág a Václav Mlynář, zakladatelé studia, které dnes sídlí v Londýně, získali i vítězství v kategorii Designér roku

Dvojice designérů na sebe loni upozornila interaktivní hrou Koski, která tradiční deskovou hru propojuje s virtuálním prostředím. Druhým jejich úspěšným dílem je podle porotců policový systém Zig Zag pro švédskou značku Hem.

Novinkou letošního ročníku byla cena pro nejlepšího ilustrátora. Ocenění si odnesl Michal Bačák za ilustrace pro časopis Newsweek a mísy pro českou značku Křehký. Moderovaná diskuse finalistů této kategorie se ve Vile Pellé uskuteční v sobotu od 18:30 a zúčastní se jí vedle Babčáka David Böhm, Jiří Franta a Maria Makeeva.

V neděli dopoledne bude na programu dětský workshop s přední návrhářkou Hanou Zárubovou, která v soutěži získala před několika lety titul Módní designér roku a v posledních letech se věnuje i módě pro děti. Má název Tvoje čepice, je pro děti od šesti do 14 let a děti si odnesou hotovou čepici s sebou.