"Děkuji vám všem za nádherný potlesk, to už jsem dlouho neslyšela," řekla dojatá Machotková.

Weinhappel vyjádřil respekt k ostatním nominovaným a poděkoval kolegům, kteří se podíleli na operním ztvárnění Hamleta v ostravském Národním divadle moravskoslezském. Také Vykopalová děkovala lidem, se kterými spolupracovala na Kátě Kabanové v Národním divadle v Brně. "Bylo krásné se sejít s kolegy a táhnout za jeden provaz," řekla.

Za mimořádné výkony v muzikálu a operetě získali ocenění Lenka Pavlovič za roli Hortensie v Plesu v opeře Národního divadla moravskoslezského v Ostravě a Josef Vojtek, který je také zpěvákem skupiny Kabát, za role Mefista a Fausta v Mefistovi pražského Divadla Hybernia.

Cenu za celoživotní mistrovství v muzikálu a operetě dostala Pavla Břínková, která několik desetiletí patří k mimořádným osobnostem obou žánrů. Především v Hudebním divadle Karlín uplatnila brilantní soprán, herecké i taneční nadání a temperament. Po odchodu se věnovala koncertní činnosti. Velkým návratem do Karlína byla role kněžny Anhilty v Čardášové princezně, za niž získala Cenu Thálie 2007. "Nabízí se otázka, jestli to není avízo, že bych mohla toho poskakování po jevišti nechat," řekla při dnešním předávání cen a poté za zvuků houslí na jevišti zatančila.

Dnes také převzali Cenu Thálie za celoživotní loutkářské mistrovství Věra Říčařová a František Vítek, spojení s královéhradeckým Divadlem Drak. Členka pražského Divadla v Dlouhé Veronika Lazorčáková zase převzala Thálii jako mladá činoherkyně do 33 let. Prezidium Herecké asociace ocenilo její mimořádný všestranný talent se smyslem pro groteskní nadsázku a sebeironii i schopnost nastínit jemné tóny v psychologii často až nečekaně silných hrdinek. Oceněni budou také umělci za výkony v činohře či baletu.