"Zcela vyprodané jsou už dva koncerty Pavla Šporcla, které se uskuteční v kostelích v Hlučíně a ve Starém Bohumíně," řekla. Stejná situace je i u nedělního matiné s Jiřím Vejvodou a Nikol Bókovou 28. května v prostorách vítkovického zámku a klavírního recitálu Lukáše Vondráčka, který je vítězem interpretační Soutěže královny Alžběty. Hlavní hvězda letošního ročníku festivalu zahraje 29. května v Domě kultury města Ostravy. "Jen několik posledních vstupenek máme na Symfonický koncert s klavíristou Andrew Von Oeyenem a Pěvecký galakoncert s tenoristou Lawrencem Brownleem," uvedla mluvčí.

Janáčkův máj zavítá do devíti měst Moravskoslezského kraje. Kromě Ostravy se koncerty uskuteční i v Opavě, Kravařích, Ludgeřovicích, Píšti, Hlučíně, Bohumíně, Kuníně a v Hradci nad Moravicí.

Americký tenorista Lawrence Brownlee přijede do Ostravy zazpívat árie ze slavných italských oper. Je považován za nejlepšího představitele pěvecké techniky bel canto na světě. Na jeho koncert pod Eiffelovou věží v roce 2014 přišlo půl milionu posluchačů. V programu festivalu se představí tři vynikající pianisté. Opavský rodák Lukáš Vondráček uvede sólový recitál, Francouz Jean-Philippe Collard vystoupí na závěrečném koncertě a dalším bude Američan Andrew von Oeyen.