"Místnosti jsou stavebně obnovené, měnil se tam například kamerový systém, elektroinstalace nebo se tam opravovaly omítky. Následně do těch místností instalujeme stálou výstavu, kde využíváme hlavně trojrozměrné předměty, které už tam byly vystavené. Plus se snažíme dávat tam trochu i interaktivní věci," řekl Rund. Informace si tak návštěvníci budou moci vyhledat na interaktivních tabulích nebo si v expozici přehrát video.

Přesto chce muzeum mít expozici nadále založenou především na sbírkových předmětech. Ve stálé výstavě se tak objeví i některé dosud nevystavené předměty, které se vztahují k rodině Johanna Davida Starcka, zakladatele průmyslu na Sokolovsku. "Nově bude v expozici umístěn erb jeho syna a alegorická plastika, darovaná ke zlaté svatbě manželu Starckových v roce 1880," řekl Rund.

Stálá expozice muzea v prostorách sokolovského zámku je i po čas rekonstrukce otevřená. Současně se opravují prostory ve sklepě zámku, kam by se expozice měla v budoucnu rozšířit. K vidění tam budou nápisy, které na zdi sklepení vyryli vězni v 17. století, část základů kruhové ohradní zdi sokolovského hradu ze 13. století nebo historický portál. Na rekonstrukci sklepů se nyní připravuje projektová dokumentace.